Bagarmossen 15:22



Jättehackspett? Nej, det är en brittisk arborist i aktion i Bagarmossen strax innan trädtoppen faller till marken.

Tips för alla Slussenälskare




Dag som natt, ur alla upptänkliga vinklar och vrår, fotograferade David Molander Slussen under ett års tid. Projektet resulterade i ett tio meter brett fotomontage som finns att beskåda på Arkitekturmuseet fram till den 21 november. 

Om man inte hinner dit kan man också kolla in verket här:

http://www.urbananatomy.se/

Med hjälp av ett zoomverktyg kan man gå ut och in i bilden som man vill, hitta spännande gatukonst och studera väskförsäljarens utbud i närbild. Till exempel.

Sundbybergs hemliga pralin



 

Vi gick av vid Sundbybergs pendeltågsstation en mörk och ruskig hösteftermiddag. Just när man tror att man garanterat gått vilse ligger den där i utkanten av Sundbybergs centrum - Marabouparken, som en gång anlades för att arbetarna vid chokladfabriken skulle få softamellan arbetspassen. Bakom de snirkliga järngrindarna döljer sig en park med en böljande grässlänt, djurskulpturer och en igenbommad glasskiosk. På avstånd sorlar Solvalla men här inne hörs bara prasslet från torra löv när vi går över gräsmattorna.

Sedan några månader tillbaka finns här också en underjordisk konsthall med en riktigt bra servering konsekvent inredd i 50-talsstil.
Läs mer på www.marabouparken.se.

RSS 2.0