Parkkafé

I förra veckan råkade jag på det här softa parkfiket när jag cyklade på Söder. En färskpressad apelsinjuice i en solstol, vad mer kan man begära en varm dag!
Kafé Axel ligger i Axel Landquists park på Åsögatan och drivs som sommarprojekt av kafé String som ligger i närheten, på Nytorgsgatan 38.   

 

Trädgård på spåret


Häromdagen tänkte jag och min kompis A kolla in Trädgård på spårets fik vid den övergivna Eriksdalstunneln. Det visade sig dock att kaféet bara har öppet på söndagar. Men det var väldigt fint där ändå och värt omvägen! Vi lär komma tillbaka och spana in fiket en söndag framöver.
Snacka om att stället är svårtillgängligt. För att komma ner till själva spåret får man gå nerför en trappa vid Eriksdalsbadet och sedan nerför en provisorisk trappa gjord av sockerlådor. Sånt gillar vi!
Lysande idé av de ideella krafterna bakom odlarföreningen att göra något av den bortglömda platsen.
 Ulvsjön


Nackareservatet är ett av Stockholms mest välbesökta grönområden. Men trots det finns det fortfarande platser där man får ha vildmarken helt för sig själv. Ulvsjön, som ligger bortanför den populära Söderbysjön, är en sådan liten pärla. Om man kan bortse från en myggig väg dit, hala och slippriga stenar och en bitvis dyig sjöbotten, vill säga ...
Sjön har en speciell atmosfär även på vintern. För ett par år sedan åkte jag och R skridskor här, helt ensamma. Det kändes som att vi var med i en Disneyfilm!


Ett ställe jag undrat över i skogen är det här. Vem byggde den mystiska stencirkeln runt tallen och varför?

 

Hemliga trädgården i Paris


Vem kan tro att man är mitt i mångmiljonstaden Paris? I den pyttelilla trädgården till Musée de la vie romantique (Romantikens museum, tillägnat författarinnan George Sand)  finns en servering där man sippar på sitt te omgiven av rosor och stockrosor och där storstadsbruset känns väldigt avlägset.

Museet ligger på Rue Chaptal 16 i nionde arrondissemanget, nära Montmartre.
  


En annan, betydligt mer känd, oas är Luxemburgträdgården där man lätt kan fördriva en hel dag med att sitta och läsa på någon av de hundratals gröna stolarna och titta på barn som leker med segelbåtar i dammen och parisare som joggar, har lunchpaus eller hänger med vänner.... ja, you name it.

 
 

Belleville


Mångkulturella Belleville är en av mina favoritstadsdelar i Paris. På vissa ställen tror man sig vara förflyttad till Nordafrika eller Sydostasien - coolt! Den här gången hittade vi även en bit av Berlin i Belleville.

Café crème och croissanter i all ära, men inget slår öl i plastglas på en rivningstomt med graffititäckta väggar. Helst ska det vara sand och solstolar också. Det här stället heter Culture Rapide och ligger på Rue Julien Lacroix 103. Ibland anordnas även poesikvällar och konserter där, men vi tog bara ett kaffestopp.Parc de Belleville i närheten är en riktig pärla. Parken är byggd i etager som man når via gröna tunnlar som den här.
Genom alla terrasserna går ett vattenfall, det är det om ser ut som långa risgryn på bilden. 
Från toppen av parken har man en fantastisk vy över Paris! Utan att behöva trängas med en massa andra turïster dessutom.

 
 
 

Paris!

 
Jag har varit i en av mina favoritstäder, Paris! Där åt jag croissanter, fyndade de här fantastiska snökulorna, var på en rysk one-woman show och såg världen strömma förbi på trottoarserveringarna.

En bra grej med Paris är att man nästan inte behöver gå på några  museer eftersom det finns så mycket rolig gatukonst. Vi tar oss en titt på vad kameran hittade!
 
Kärleksängel.
 


Hej.
 

"Jag är kvinnan i mitt liv" - ett budskap som inte går av för hackor. 


 
... och så några stolpar som lyste upp i allt det vita på Montmartre.

 
 
 

RSS 2.0