Ekologisk oas vid Källtorpssjön

Bredvid Hellasgården i Nacka har en gammal handelsträdgård förvandlats till en ekologisk oas med kafé, butik, trädgård som man kan ströva runt i och ankor, kaniner och grisar att hälsa på. All odling sker med ekologiska metoder och fikat är hembakat. Ett rofyllt ställe att hänga på en försommardag!
Källtorps trädgård heter stället. Det har öppet på helgerna men stängt under juli månad. 
 
 








Bästa hängstället

Nu har den äntligen öppnat igen, tortillavagnen El Chiringuito på Nytorspgärde! Bästa hängstället en varm sommardag. Softa på rosa trasmattor, njut av jättegoda quesadillas och våfflor och lyssna på latinomusik som strömmar ur högtalarna. Vad mer kan man begära?
I år har husvagnen flyttat och står precis intill Nytorpsbadet i Kärrtorp. Dessutom har de en scen där det brukar vara livemusik då och då. Ta (om)vägen förbi rosa husvagnen i sommar, den förtjänar all uppmärksamhet!





Kattspaning på Söder

De dyker upp här och var på stan, gärna på otillgängliga ställen. Jag blir alltid lika glad när jag ser de morska gula katthuvudena stirra fram från någon vägg eller baksidan på en trafikskylt. De här missarna hittade jag längs Tjärhovsgatan på Söder!






... och på Åsögatan hittade vi Ernst Kirchsteiger!


Christiania

Härom veckan var jag ju i Köpenhamn. Vi missade naturlígtvis inte Christiania, ett av mina favoritställen på jorden tror jag nästan! Det är verkligen som en egen liten alternativ värld. Vi tar oss en titt!

 






Buddhistiska böneflaggor gjorde skuggor på marken.




Och så lämnar vi Christiania och är tillbaks i den verkliga världen igen!


Gullvivechock vid Tyresö slott


I helgen var vi vid Tyresö slott, en härlig miljö där man känner sig förflyttad till Körbärsdalen i Bröderna Lejonhjärta.





Så härs års är backarna översållade med gullvivor, värt ett besök bara det!


Draken i skogen


Igår när det var så fint väder gjorde jag och Räven en cykeltur runt Sicklasjön. Ett stopp på  vägen var Lilla Sickla, en gård som ligger bakom den här allén. Området är en riktig oas och en perfekt plats för en picknick!

 


Till gården hör ett lusthus som är från 1700-talet och ligger på en udde  vid sjön. Föreningen Lilla Sicklas Vänner har hand om det nu, ibland har de öppet så att man kan gå in där.




På toppen av lusthuset sitter en vindflöjel i form av en orm.




Häggen blommade ...




... och kirskålen grönskade i backarna.




Bitvis var det lite djungelkänsla över området. Här flyter Sicklas svar på Amazonas förbi.




Skräckfilmsträd.




Om man tittade lite närmare på grejer i naturen kunde man börja undra vad det var man såg egentligen. Visst ser det till exempel lite ut som att det är små ansikten i barken på trädstammen?




Träd eller jättetass?





Och i skogen låg en drake och lurade.






Rhododendron,palmer och en sköldpadda


Ett av de bästa ställena vi var på i Köpenhamn var Botaniska trädgården. Där fanns det mycket fint att titta på.






Den här busken växte högst upp på en konstgjord kulle som mest bestod av stenarrangemang.



En sköldpadda softade på en sten i en damm.




Fikapaus i kaféet.



Orkidéhuset var tyvärr stängt. I stället gick vi in i palmhuset som såg ut att kunna vara med i en romantisk komedi.




Snirkliga spiraltrappor ledde upp till en liten gång som gick runt högst upp under kupolen, där det var supervarmt och man kunde titta ner på palmerna uppifrån.


Ranunklar, cyklar och väntande hundar

I förra veckan var jag som sagt i härliga metropolen Köpenhamn. Onsdag-torsdag var det konferens med jobbet, sedan kom Räven och vi stannade kvar ända till igår. Efter konferensens slut strövade jag ensam omkring i ett regnigt men ändå varmt Köpenhamn, genom city och forna arbetarkvarteren i Nørrebro, innan jag mötte R på järnvägsstationen på kvällen. Det här är lite av vad jag fångade med kameran!












Regn i Köpenhamn



Jag ær i Køpenhamn! Tyværr ær inte jag och smartphonen riktigt vænner æn nær det gæller bloggande, och det hær var den enda bilden jag lyckades ladda upp. Återkommer nær jag hittat lite asfaltshemligheter och ær vid en stationær dator igen! Idag har jag mest drivit runt på regnvåta gator, sett kleinblå væggmålningar på en rivningstomt, en judisk kyrkogård med blommande træd och lovande brunchstællen. Bland annat.

Karamellhus

Varje gång jag cyklar förbi på Kärrtorpsvägen beundrar jag de nybyggda radhusen i korsningen mot Sophie Sagers gata. Visst går färgnyanserna fint över i varandra, man tänker lite på en skål med karameller. Tydligen är det fler som tycker som jag, häromveckan blev radhusen i kvarteret Murmäckan framröstade som den snyggaste nybyggnationen i Stockholm under 2011. Kul!


Grand final i Kungsträdgården

Snart ska jag sluta tjata om de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården, men det här är ju för försmädligt vackert! Känns som att ha hoppat in i en technocolor-film. Men tyvärr kan blomsterprakten vara förbi vilken dag som helst, blomblad ligger i drivor på marken och faller ned från grenarna om man blåser på dem. 



RSS 2.0