Vad finns på gården?

Gamla klassiska förströelser verkar fortfarande vara gångbara i Bagarmossen ...


Glädjespridare

Inget sprider glädje som en härlig flashmob. Såna borde vi ha mer av i Stockholm! I början på mars deltog över 200 personer i en spontanbalett på centralstationen i Berlin:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=glgOuuDYprA

DetroitDen 8-13 mars är det dokumentärfilmfestivalen Tempo i Stockholm. Då visas filmen Requiem for Detroit, som beskrivs så här på festivalens hemsida: 

"Detroit var en gång USA: s fjärde största stad. Byggd av bilen och för bilen, med sina motorvägar och köpcenter, var det en inkarnation av den amerikanska drömmen. Staden har sedan dess förvandlats till en dystopisk post-industriell spökstad, byggd för 2 miljoner invånare, men numera bebodd av 800 000.
Men musiken flödar fortfarande ut ur Detroit i form av ragtime, rap och techno. Det finns hopp bland invånarna – de som inte kan köpa mat odlar sin egen på tomter där naturen sakta men säkert tar över igen. Martha Reeves och beatpoeten John Sinclair medverkar och bilder av många Motown-artister projiceras på de övergivna husen."

Låter det bra eller? Måste ses!


HundmysterietHunden som sitter och väntar vid en lyktstolpe mitt i Kärrtorps centrum brukar se lite ensam och övergiven ut. Men då och då är det någon som förbarmar sig över honom så att han slipper frysa! Häromdagen hade han till exempel fått på sig en röd toppluva och en scarf.

RSS 2.0