Parisdrömmar
 
Det lilla Eiffeltornet fick lämna lägenheten och följa med ut på höstpromenad i Bagis och Nackareservatet idag. Bilderna finns även att beskåda (tyvärr ännu inga andra) på mitt instagram där jag heter dolladecember. Hette tidigare monikasteczko men det kontot lyckades jag aldrig logga in på igen efter ett sommaruppehåll på sex veckor, så jag fick skapa ett nytt alias. Synd, jag saknar de gamla bilderna!

En dag som alla andra

 
Bagarmossen den 18 oktober kl 11.21.

Fasadgodis

Om man lyfter blicken upptäcker man att det finns många vackra husfasader i Stockholm, särskilt i de centrala stadsdelarna. De här hittade jag på Söder och i Gamla Stan häromveckan.
 
Tjärhovsgatan.
 
 
 Östgötagatan.
 
 
Arbetsdomstolen i Gamla Stan.
 "Jag ser dig!" Sjavig vägg på Söder. Visst ser de där hålen ut som ett par ögon?
 

 
 

Vardagslyx

 
Katarina Västra Kyrkogata fredagen den 28 september kl 18.11.

Rosenhill

Det har ju minst sagt varit låg aktivitet här på sistone. Jag har helt enkelt haft för mycket att göra både på jobbet och privat, vilket har gjort att jag tyvärr varken haft tid eller inspiration att springa runt och snoka upp asfaltshemligheter. Men det ska det bli ändring på nu, tänkte jag! Som ni läsare redan förstått kommer den här bloggen aldrig att uppdateras superofta, men 1-3 gånger i veckan kan man räkna med.
 
Härom helgen var jag och R på ett av mina favoritställen i Stockholmstrakten, Rosenhills musteri på Ekerö. Åk dit om ni inte har varit där! En härligt bohemisk miljö som känns äkta och ganska otypisk Stockholm. Mer Berlin kanske?

 
Man kan fika och äta god lunch i ett växthus ...
 
... eller plocka frukt, grönsaker och blommor i deras odlingar som man sedan väger och betalar för i kassan.
 
 
Vi plockade äpplen och plommon som sedan blev till plommonchutney och -sylt. Vi fick även med oss en dunk äppelmust hem. Om man turen att ha egna äpplen kan man ta med dem hit och få dem förvandlade till den fantastiska drycken must.
 
 

Världen är närmare än man tror ...
 
 
 

RSS 2.0